Sveriges Alexander Isak och Elfenbenskustens Jean-Michael Séri. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svensk förlust i årets första landskamp

Det blev svensk förlust i årets första landskamp. Elfenbenskusten vann med 2-1, efter att Sverige haft ledningen med 1-0.

Ett nytt fotbollsår har börjat för det svenska landslaget. Elfenbenskusten var årets första motståndare under den så kallade januariturnén. Ett spelskickligt och tufft motstånd.

Sverige tog dock ledningen i den första halvleken. I den 39:e minuten kom en av matchens bästa svenska spelare, Victor Claesson runt på vänsterkanten, tog sig in i straffområdet och det blev kalabalik i ivorianernas försvar. Till slut kunde Niklas Bärkroth få bollen i mål, via ett ivorianskt ben.

Men Sverige fick inte behålla ledningen halvleken ut. Elfenbenskusten kvitterade, som såg ut ungefär som det svenska målet. En undanrensning framför svenskt mål tog på N´Guessan och in i mål.

Ändå en hyfsad första halvlek av Sverige, trots det lite snöpliga slutet.

Isak debuterade

Andra halvlek var sämre av Sverige. Och Elfenbenskusten var bättre. Redan fem minuter in i halvleken gjorde ivorianerna 2-1. Målskytt Sio, efter en fin nick som svenske målvakten Peter Abrahamsson var chanslös på.

Sverige förmådde inte att skapa något speciellt framåt. Man bytte in 17-årige Alexander Isak i den 62:a minuten, och därmed blev han näst yngste landslagsman genom tiderna.

Men inte heller han lyckades hota framåt.

Svenske förbundskaptenen Janne Andersson var ändå nöjd med den svenska insatsen. Ja, eller mer än nöjd.

– Jag tycker killarna gör det jättebra. Med de ingångsvärdena vi har. Det kanske till och med var lite för bra. Vi gjorde en bra första halvlek, och vi håller också vår organisation andra. Elfenbenskusten är jäkligt skickliga. Plus att vi tröttnar av naturliga skäl. All heder till insatsen och viljan de visade, säger Janne Andersson till TV12.

Sverige spelar nästa match på torsdag, mot Slovakien.