Mohammed Saeid, Columbus Crew, har nått final i MLS. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svensk i MLS-final: ”Mitt hjärta höll på att stanna”

Uppdaterad
Publicerad

Mohammed Saeid har gått från att vara ungdomsproffs i West Bromwich, via BK Forward och Örebro, till Ohio och Columbus. Nu ska han spela final i Major League Soccer. Saken var klar efter ett spännande returmöte i semifinalen mot New York Red Bulls. ”Mitt hjärta höll på att stanna”, säger Mohammed Saeid till SVT Sport.

Mittfältaren Mohammed Saeid är uppvuxen i Örebro men är fotbollsfostrad i West Bromwich Albion under sju år. Dit kom han redan som 11-åring.

Efter två säsonger i BK Forward provtränade han 2012 bland annat med AIK, Mjällby och Malmö FF innan påskriften till slut hamnade hos Örebro SK där han stannade till ifjol.

Via Bosman skrev han på för Columbus Crew – och nu skördar han framgångar.

– Det vore stort att vinna MLS-cupen under min första säsong. Mitt mål var att spela så mycket möjligt och det har jag gjort, säger Mohammed Saeid till SVT Sport.

”Hjärtat stannade”

Det har blivit 25 matcher för svensken så här långt varav 18 från start. Laget har tuffat på och nu har man nått final i MLS efter att ha slagit ut New York Red Bulls. Först hemmaseger 2–0, och sedan en förlust på bortaplan med 1–0, vilket räckte för avancemang.

– Det var spännande i slutet. Deras sista spark var en nick som tog i stolpen. Jag var ganska nära stolpen då. Det var nästan så att mitt hjärta stannade till. En sjuk känsla, säger Saeid.

Final på hemmaplan

Den 6 december spelas finalen på Columbus Crews hemmaplan: Mapre Stadium. En gång tidigare har laget vunnit mästerskapet: 2008. Motståndare den här gången är Portland.

– Det är klart att vi kommer ha mer fans än Portland men de har ganska bra fans. Det spelar spelar ingen roll var de spelar utan brukar alltid ha fans som reser och har några av de bästa fansen i ligan.

– Det  är en liten fördel att vi kommer ha folk på läktaren. Men samtidigt en nackdel att vi kan få press på oss själva om det inte går vår väg i matchen, säger Mohammed Saeid, som spår sin framtid.

– Jag ser ljust på den. Det beror på cupen också, hur det går,  om vi vinner eller inte.

Jag kör på så ser vi vad som händer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.