Mathias Svensson tar ut Anders Svensson i sin drömelva. Foto: SVT

Svensson tar ut Svensson: ”En tjurig kille...”

Uppdaterad
Publicerad

Vilja och ”jäklaranamma” är temat när Elfsborgsprofilen Mathias Svensson tar ut sin drömelva i ”Jakten på Lennart”. På mittfältet väljer han bland annat Anders Svensson. ”En lite tjurig kille men när han ville så ville han mycket”.

För tre veckor sedan var det Håkan Mild som tog ut sin ”bästa elva” i webbprogrammet i ”Jakten på Lennart” – där han bland annat tog ut sig själv.

Nu tar han även plats i Mathias Svenssons drömelva.

– Håkan behöver vi inte prata jättemycket om, hans fotboll talar för sig själv, säger Elfsborgsprofilen.

– En oerhört duktig fotbollsspelare som hade det där drivet som jag skulle önska att det fanns mer av i dag – pådrivarna och vinnarskallarna som kanske inte gör det där lilla extra tekniskt, men de visar en inställning och ”jäklaranamma”.

”Har en kromosom som ställer till det”

Svensson, som spelade i Elfsborg 1996 och 2005-2007, var däremellan i flera engelska klubbar. En av dem var Norwich, där han lärde känna Mattias Jonson. Nu tar han ut sin namne som en av anfallarna i elvan.

– Lite som mig själv tror jag att han har en liten kromosom som ställer till det när han kliver ut på den gröna mattan – att vilja vinna, vilja göra allt för sina lagkamrater. Det genomsyrar även honom som person, han ställer alltid upp.

Tar ut sig själv

I mitten längst fram väljer Mathias Svensson att ta ut... sig själv.

– Jag vet inte om jag är ensam om att ta ut mig själv? Jag brukar vara ödmjuk vid sidan av planen men här hade jag chansen och då tog jag ut mig själv.

På mittfältet väljer han Elfsborgskollegan Anders Svensson.

– En kvalitetsspelare, den mesta landslagsspelaren vi har. En lite tjurig kille ibland oftast, men när han ville så ville han mycket.

”Mycket vilja i mitt lag”

Som helhet konstaterat Svensson att laget innehåller en hel del vinnarskallar.

– Mycket vilja i mitt lag, som ni märker. Det fostras många tekniska fotbollsspelare i dag men inte så många av de typerna som är i min trupp med vinnarviljan som också behövs. Men ja, fotbollen ändras också så tekniken blir mer och mer viktig...

Det är tur att du har karriären bakom dig alltså?

– Ja, precis. Jag hade aldrig haft någon chans i dag, haha.

Svenssons elva

Johan Wiland

Jonas Lundén, Patrik Rosengren, Andreas Augustsson, Johan Sjöberg

Sebastián Eguren, Anders Svensson, Håkan Mild

Jonathan Johansson, Mathias Svensson, Mattias Jonson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.