Sembrant firade 50 med ett mål

Uppdaterad
Publicerad

Sverige fick en halv revansch efter förlusten i den första av två fotbollslandskamper mot Kanada. Returmötet i Los Angeles natten mot torsdagen slutade 1-1.

I den andra landskampen mellan Sverige och Kanada var det mycket nytt i startelvan jämfört med hur det såg ut vid avspark i måndags. Åtta nya spelare fick chansen från start. Mittbacken Emma Berglund, skulle ha spelat men blev magsjuk på matchdagen. Amanda Ilestedt ersatte.

Målvakten Malin Reuterwall landslagsdebuterade till exempel och i backlinjen jubilerade Linda Sembrant, men det var offensivt hon gjorde störst avtryck i den här matchen. I samband med en hörna i den andra halvleken fick hon, till höger i straffområdet en riktigt fin direktträff med högerfoten och på volley satte hon 1-0 i sin 50:e landskamp.

– Ja, perfekt, jag tänkte att jag firar det med ett mål. Det var jättekul och sätta dit den på hörnan och det är otroligt kul och jag är stolt över att ha spelat min femtionde landskamp också, säger Sembrant till SVT Sport.

”Hon är en ledargestalt”

– Hon är en ledargestalt som håller koll på unga spelare runt omkring sig. Hennes erfarenhet betyder ju väldigt, väldigt mycket. Hon gör andra bra skulle jag säga, berömmer förbundskapten Pia Sundhage.

Och så gör hon mål...

– Ja hon gör mål ja, och det är ju häftigt, hon har ju dammat in några nu på hörnor, den här gången blev det foten. Den hörnan var bra och den var genomtänkt och den hade vi tränat på.

Backen Sembrant hade ytterligare en bra chans, strax efter ledningsmålet, återigen var det i samband med en hörna men den här gången försökte hon med huvudet, men bollen gick rakt på en försvarare strax framför mål.

– Ja, jag är ju uppe där på hörnor och fasta offensiva situationer. Det var lite nära där, det var lite synd att den inte gick in, summerar Sembrant sin dag.

Schelin behandlades med is

Inte långt efter det svenska ledningsmåletmålet lämnade Lotta Schelin planen. Hon hade haft en fullt godkänd match där hon varit framme och irriterat den kanadensiska målvakten ett par gånger. Det var hon som fixade hörnan som gav 1-0, men efter ett par smällar mot högerfoten kände hon sig öm och ville inte riskera något. Ingen fara med Schelin, som dock hade ett rejält ispaket kring foten.

Efter Schelins sorti pressade kanadensiskorna för att få till en kvittering och den kom också till slut. Efter en hörna från vänster blev det rörigt framför det svenska målet och bollen hamnade till slut hos målfarliga Christine Sinclair som säkert placerade bollen i det bortre hörnet.

– I dag är det bättre än förra gången, jag är lite besviken över att vi släpper in det där målet, men å andra sidan så gör vi mål och har flera chanser än i förra matchen, sa Pia Sundhage.

Visst fungerade spelet bättre i dag än senast, passningsspelet var bättre och det slarvades inte så mycket med bollen och överlag kändes det som om laget gjort sin läxa efter förlusten för två dagar sedan.

La Manga i januari

Tråkigt var att Malin Diaz Pettersson fick se matchen från läktaren. I samband med den förra matchen slog hon upp en tidigare bristning på baksidan av höger lår, för hennes del väntar nu rehabilitering en tid innan hon kan spela igen.

Tidigt i morgon bitti svensk tid lämnar laget Los Angeles efter åtta dagar på den amerikanska västkusten. Nästa gång det är dags för landslaget att samlas igen är i samband med La Manga cup i mitten av januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.