Sverige körde över Ryssland. Foto: Bildbyrån

Sverige körde över Ryssland med 4-0

Sveriges anfallsspel lossnade mot Ryssland, där det blev seger med 4-0 och en slutlig sjundeplats i Algarve Cup.

– Överraskad över att vi hade så bra fart under fötterna idag, säger tremålsskytten Kosovare Asllani till SVT Sport.

Efter att ha gjort två mål på de fem senaste landskamperna har det lossnat för de svenska damerna i kvällens match. Kosovare Asllani gjorde 1-0 redan efter sex minuters spel, efter att Lotta Schelin och Caroline Seger stått för förarbetet.

Schelin vann bollen på vänsterkanten, hittade Seger i straffområdet, som utmanade och fick in bollen framför mål, där Asllani höll sig framme och slog bollen i öppet ryskt mål.

Algarve Cup

Asllani gjorde även 3-0 i den 35:minuten, efter ännu en framspelning av Lotta Schelin, där Asllani enkelt stötte bollen i mål i straffområdet.

– Det kändes bra, vi hittade olika spelvägar trots att de tryckte ner sin backlinje, säger Asllani till SVT Sport.

Fischer gjorde 2-0

Däremellan gjorde Nilla Fischer 2-0 till Sverige med ett lågt skott i straffområdet.

– Olivia Schough spelade in bollen, och då var det bara att försöka träffa mål. Det av inget hårt skott, men det löste sig ändå, säger Nilla Fischer till SVT Sport.

Sverige tog ett rejält grepp om matchen från start. Lotta Schelin var pigg framåt, och var inblandad i en straffsituation, där Sverige ropade på straff, men domaren valde att fria.

I den andra halvleken sjönk tempot och spelkvaliteten inledningsvis. Sverige fick ny fart efter ett par byten, där både Sofia Blackstenius och Fridolina Rolfö kom in på planen.

I den 76:e minuten gjorde också Bayern München-proffset Fridolina Rolfö 4-0 för Sverige, efter ett skott strax utanför straffomrdeslinjen. Skottet gick stolpe in bakom den ryska målvakten.

Helt klart var att Sverige var mycket bättre än Ryssland i den här matchen, som var en viktig fingervisning inför sommaren EM-slutspel, där Sverige möter just Ryssland i gruppspelet.