Jimmy Durmaz. Foto: TT Nyhetsbyrån

Durmaz: ”Vi kommer att vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Om tre dagar väntar Belgien i den sista gruppspelsmatchen. SVT sänder från landslagets träning inför onsdagens måstematch i jakten på vidare avancemang i EM. ”Vi kommer att vinna, det finns inget annat i våra huvuden”, säger Jimmy Durmaz till SVT Sport.

Sverige står på en poäng inför onsdagens match mot Belgien som avslutar gruppspelet – och mycket måste gå svenskarnas väg för att ett vidare avancemang ska säkras.

– Balansen blir viktig för Erik Hamrén mot Belgien. Ska man ösa på offensivt och riskera att släppa in ett mål och få det ännu tuffare? Den balansen måste han fundera över, säger SVT Sports expert Matias Concha. 

Fotbolls-EM

– Vi kommer att vinna, det finns inget annat i våra huvuden, säger Jimmy Durmaz till SVT Sport.

Hittills har det bara blivit ett inhopp för Durmaz som dock hoppas på en startplats mot Belgien.

Zlatan och Källström kvar på hotellet

– Jag är väldigt nära, känns det som.  Jag vill spela och hoppas att få spela. Jag har fart och teknik och är en offensiv spelare, det talar för mig, säger han.

Det svenska laget har inte haft ett enda skott på mål så här långt i mästerskapet och framför allt måste offensiven bli bättre.

– Bollen ska i mål på onsdag, det är där den ska vara.

Zlatan Ibrahimovic och Kim Källström deltog inte vid dagens lagträning då de i stället valt att stanna kvar på hotellt för träning där.

– De har spelat mycket och när man kommer upp i den åldern kan både kropp och skalle behöva vila. Det kan vara att Zlatan har ont och i stället får behandling, det vet man ju inte, säger Concha.

Fakta: De går till åttondelsfinal

De två främsta lagen i varje grupp går till åttondelsfinal tillsammans med de fyra bästa grupptreorna.

Om två eller flera lag hamnar på samma poäng i gruppen görs en ny tabell med bara de inblandade lagen och placeringen avgörs genom:

1) Flest inspelade poäng i matcherna mellan de berörda lagen.

2) Inbördes målskillnad.

3) Flest gjorda mål i matcherna mellan lagen.

Om två lag fortfarande inte går att skilja åt går man till:

4) Målskillnad i samtliga matcher.

5) Flest gjorda mål i samtliga matcher.

6) Fairplay-index i EM.

7) Uefa-koefficienten.

Vilka av grupptreorna som går vidare räknas ut via:

1) Poäng.

2) Målskillnad.

3) Flest gjorda mål.

4) Fairplay-index i EM.

5) Uefa-koefficienten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet