Foto: TT

SVT Sport erfar: Lotta Schelin till Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Efter åtta mycket framgångsrika år hos franska storklubben Lyon återvänder anfallsstjärnan Lotta Schelin till damallsvenskan. Men inte till Göteborg, utan till Rosengård. SVT Sport erfar att Schelin kommer att presenteras av det svenska mästarlaget inom kort.  

Blågults mesta målgörare genom tiderna, som också lämnar Frankrike med målrekordet i Lyon, har haft en allt större längtan hem till Sverige.

– Jag har väl aldrig varit så nära i tankarna att känna att det lockar att komma hem, medgav Schelin i en intervju med SVT Sport när landslaget samlades i Göteborg i januari, för genrep inför OS-kvalet.

Efter en segerrik vår, med den tredje Champions League-titeln med Lyon som en självklar höjdpunkt, väntar nu ännu ett OS för en av svensk damfotbolls allra största. 

Och till hösten får den svenska publiken chansen att se Lotta Schelin på de allsvenska arenorna igen. Då i FC Rosengårds matchställ och med Malmö IP som hemmaplan.

Klubben själv väljer att ligga lågt.

– Det finns ingenting att kommentera just nu, säger sportchefen Therese Sjögran till SVT Sport.

Rosengård har utlyst en presskonferens till klockan 10.30 på onsdagen.

LÄS OCKSÅ: Frida Östberg: ”Damallsvenskan får hem en profil”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.