Paret Tevez och döttrarna i samband med bröllopet i Buenos Aires. Dagen efter blev det ett bröllop till i Uruguay. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Tevez gift, bestulen och bortbytt

Uppdaterad
Publicerad

Det hände mycket den senaste veckan för den argentinske stjärnspelaren Carlos Tevez. Under ett par dagar har han gift sig två gånger, fått villan länsad av tjuvar och blivit en av världens bäst betalda spelare.

I natt blev det klart att han byter från Boca Juniors till Shanghai Shenua och kommer att tjäna en halv miljon kronor om dagen. 32-åringens tvåårskontrakt är värt 386 miljoner kronor. Det kostade Shanghai 100 miljoner kronor att köpa loss Tevez.

Strax före jul förberedde sig Tevez inför bröllpet med sin barndomskärlek Vanesa Mansilla, de träffades som 13-åringar och har två döttrar, i Carmelo, Uruguay.

Tog helikopter till Buenos Aires

Samtidigt länsade tjuvar villan i Buenos Aires utkanter. När Tevez fick reda på det tog bröllopsparet en helikopter till den argentinska huvudstaden, inspekterade skadorna, gifte sig snabbt i en civil förrättning i torsdags för en vecka sedan och återvände till Carmelo för kyrkbröllopet på fredagen som hade en diger gästlista.

Bland annat var Argentinas president Mauricio Macri närvarande i kyrkan, skriver BBC.

Efter dubbla bröllop, inbrottet och det penningstinna kontraktet befinner sig paret Tevez nu på smekmånad i Mexiko.

Det var tänkt att Tevez skulle avsluta karriären i Boca Juniors och fansen har visat sitt stöd för stjärnan med manifestationer när övergången till Kina började diskuteras. Han har tidigare spelat för West Ham, Manchester United, Manchester City och Juventus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.