Toivonen: ”Fotbollsframtiden är ljus”

Uppdaterad
Publicerad

U21-landslaget blev på måndagen klara för EM. Efter succékvalet hyllades de av A-landslaget. ”Grymt imponerad”, säger Oscar Hiljemark.

Det var en härlig måndagskvälll för alla blågula fotbollsfans.

A-landslaget vann över Bulgarien med 3-0 i VM-kvalet, och tidigare på kvällen tog sig U21-killarna till EM efter vinst med 4-2 mot Kroatien.

Herrlandslaget i fotboll

Och de yngre killarna hyllades av sina äldre landslagskollegor.

– Stort. Grymt imponerad. Hoppas det får en lika trevlig sommar som vi hade. Kul att det går bra på många fronter, säger Oscar Hiljemark, som var kapten för det svenska U21-lag som vann EM-guld 2015.

– Jätteimponerande. Starkt att vinna gruppen före Spanien och Kroatien. Fotbollsframtiden för Sverige är ljus, säger Ola Toivonen, som spelade i U21 när Sverige gjorde succé i hemma-EM 2009.

”Riktigt stort”

Victor Nilsson Lindelöf mindes känslan från när Sverige kvalade in till senaste U21-EM. 

– Bara att gratulera dom. Det är riktigt riktigt stort. Jag kommer själv ihåg känslan, jag hoppas dom firar hårt ikväll.

Matchen stod till och med på som uppladdning i de svenska herrarnas omklädningsrum.

– Vi hade faktiskt på det inne i spelarnas omklädningsrum. Jätteroligt, fantastiskt roligt. De här tre 94-orna som jag pratade om hade faktiskt kunnat vara med där också, säger förbundskapten Janne Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet