Manchester City och Arsenal förlorade tidigare i veckan.

Under torsdagen såg Liverpool, Tottenham och Celtic till att den brittiska fiaskoveckan i på kontinenten fortsätter.

Alla tre klubbarna åkte ur Europa League.

Manchester City och Arsenal förlorade i Champions League tidigare under veckan efter svaga insatser. När Europa Leagues sextondelsfinaler avgjordes fortsatte de brittiska lagens ökenvandring i Fotbollseuropa.

Tottenham vilade bäste målskytten Harry Kane när Londonklubben åkte till Florens för att möta italienska Fiorentina. Det straffade sig när ersättaren Roberto Soldado, fri från halva plan, stod för omgångens miss. Spanjoren tog sig i maklig takt fram mot straffområdet innan han – i stället för att enkelt bredsida in bollen i nät – skickade en usel passning mot lagkamraten Nacer Chadli som hemmamålvakten Neto enkelt kunde ta hand om.

Lovren syndabock

Mohamed Saleh och Mario Gómez såg till att det blev Fiorentina som gick vidare till åttondelsfinalerna (sammanlagt 3-1).

Liverpool hade med sig 1-0 från den första sextondelsfinalen, men turkiska motståndarna Besiktas såg till att det var helt jämnt när Tolgay Arslan vackert skruvade in 1-0 till hemmalaget i den 73:e minuten. Matchen i Istanbul gick till straffar och när samtliga hemmaspelare var bombsäkra från elva meter blev Liverpools mittback Dejan Lovren stor syndabock med sin avgörande miss.

Inte heller Celtic lyckades något vidare. John Guidetti hade med sitt 3-3-mål i den första matchen sett till att skottarna fortfarande hade en sportslig chans inför bortareturen mot Inter, men en tidig utvisning på Virgil Van Dijk medförde att italienarna utan större problem kunde ordna ett 1-0-resultat efter ett drömmål av Fredy Guarín. John Guidetti kämpade hårt under sin timme som ensam spets för bortalaget.

Matchen i Ukraina avbröts

Svenske landslagsanfallaren Branimir Hrgota fick hoppa in för Borussia Mönchengladbach som åkte ut mot Sevilla (sammanlagt 2-4). Oscar Wendt spelade 90 minuter för det tyska laget.

I Ukraina fick mötet mellan franska Guingamp och Dynamo Kiev avbrytas under en kort period i den andra halvleken, sedan maskerade supportrar gett sig ut på planen. Matchen kunde emellertid slutföras och ukrainarna är vidare till åttondelsfinal efter vinst med 3-1 (sammanlagt 4-3).