Eskilstunas Mimmi Larsson. Foto: BILDBYRÅN

Eskilstuna lyfter i tabellen efter ny seger

Hon värvades som ersättare till skyttedrottningen Gaëlle Enganamouit – och har fått en drömstart i sin nya klubb.

Eskilstunas Mimmi Larsson, 22, gjorde sitt fjärde mål på fem matcher i segern mot Umeå, 3–1.

Fem mål på 22 matcher i Mallbacken i fjol. Den här säsongen är Mimmi Larsson redan uppe i fyra stycken på fem matcher.

Värmlänningen visade vägen med sitt 1–0-mål i den 29:e minuten efter att Umeåbacken Lisa Lantz misslyckats med att få undan bollen i eget straffområde.

I den andra halvleken ryckte Eskilstuna ifrån till 3–0 efter två mål inom loppet av åtta minuter. Först nådde Louise Quinn högst vid bortre stolpen efter en hörna, sedan utökade inhopparen Frida Svensson med en riktig raket från position strax utanför straffområdet. Svensson hade då bara varit på planen i fem minuter.

Umeås Hanna Sandström reducerade med dryga kvarten kvar efter att ha slagit in en retur från nära håll.

Eskilstuna seglar i och med segern upp på tredje plats i tabellen medan Umeå, ny nästjumbo, fortfarande väntar på säsongens första seger.