Foto: TT Nyhetsbyrån

Uppgifter: Mötet som viskar om Norlings återkomst?

Uppdaterad
Publicerad

Att Rikard Norling har kopplingar till AIK är ingen hemlighet.

Nu kan han vara på väg tillbaka till klubben, enligt uppgifter till SVT Sport.

– Sedan har jag från en källa här, högintressant. AIK träffade i går Rikard Norlings agent. Kanske är det så att Norling inom några veckor – eller inom några år – hamnar i AIK, berättar SVT Sports Chris Härenstam i det allsvenska försnackprogrammet Matchprogrammet.

Norling är i nuläget tränare för norska Brann, en klubb han förra säsongen var med att föra ur den högsta divisionen.

Fotbollskväll

AIK:s sportchef Björn Wesström dementerar dock uppgifterna om mötet.

– Stämmer inte. Oseriöst att sprida uppgifter som inte stämmer, säger han enligt expressens Daniel Kristofferson på twitter. 

”De borde inte byta tränare”

SVT Sports expert Daniel Nannskog om uppgifterna:

– De borde inte byta tränare just nu. Knackar det däremot emot för AIK kan det diskuteras. Jag är förånad ändå, med tanke på vad Norling har presterat i Brann.

Uppgifterna om att AIK träffat Norlings agent diskuterades även vidare i fotbollskväll.

– Det ger signaler om att AIK tittar på vad man behöver göra inför framtiden. Men jag tycker inte att Alm gjort något dåligt jobb under åren, säger expert Markus Johannesson och fortsätter:

– Det är klart att det skapar spekulationer och det är det sista AIK vill ha. Det finns en viss turbulens, de är nio poäng efter. Sen kan man diskutera om Norling har gjort de resultat i Brann som gör att han ska tillbaka och lyfta AIK just nu. Hans självförtroende kan ju inte vara på topp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollskväll

Mer i ämnet