Pressat Sverige klarade oavgjort

Det var ett pressat Sverige som till slut klarade 0-0 och fick med sig en viktig poäng i mötet med gruppfavoriten USA. ”Vi ville ta revansch”, säger förbundskaptenen Pia Sundhage till SVT Sport.

Efter en blek VM-premiär mot Nigeria var det ett betydligt bättre Sverige som tog sig an favorittippade USA i nattens andra gruppspelsmatch. 0-0 innebär att Sverige fortsatt är med i kampen om att ta sig vidare från gruppen.

– Vi har pratat väldigt mycket efter förra matchen om att vi måste gå ut och ha kul och bara njuta, och inte spela så krampaktigt som sist. Idag är det helt annorlunda. Det är synd, jag tycker vi kunde fått med oss tre poäng, säger Therese Sjögran till SVT Sport.

Fotbolls-VM 2015 Damer

Det var en chansfattig första halvlek där båda lagen hade svårt att skapa några riktiga farligheter. Närmast ett ledningsmål var USA som jobbade sig in i matchen och tog över spelet ju längre halvleken led.

Men i matchminut 23 var det Sverige som gick miste om en straff. Caroline Seger drog till utifrån och skottet träffade handen på en amerikansk spelare i eget straffområde, men ingen åtgärd från domaren och 0-0 efter 45 minuter.

Wambach inbytt

USA fortsatte att pressa och jagade ett ledningsmål i den andra halvleken. Med dryga timmen spelad byttes veteranen Abby Wambach in och det blev farligt direkt.

Wambach höll sig framme med huvudet på ett inlägg och kunde så när ge USA ledningen men Hedvig Lindahl i det svenska målet fick upp en hand.

Seger nära att bli hjälte

Trots att USA skapade flest målchanser var det Sverige som var närmast 1-0. Caroline Segers skott i slutminuterna räddades på mållinjen av den före detta lagkamraten i Tyresö, Meghan Klingberg, som kunde nicka bollen i ribban.

Matchen slutade mållös och Sverige fick med sig en viktig poäng.

– En riktigt bra laginsats, säger Sjögran.