Foto: TT Nyhetsbyrån.

Rekord av Zlatan när PSG vann enkelt

Uppdaterad
Publicerad

Vackra hyllningar inför och under matchen – och tre poäng efter ett ännu ett rekord av Zlatan Ibrahimovic. PSG hade mycket att glädja sig åt när de slog Troyes med 4-1.

Det var känslosamt inför Paris Saint-Germains ligamatch mot Troyes – deras första match hemma på Parc des Princes sedan terrorattackerna mot Paris som dödade 130 människor. Innan matchstart dök profiler som Ronaldo, Francesco Totti och Didier Drogba upp på storbildsskärmen och sa ”je suis Paris”, medan bland annat Zlatan Ibrahimovic uttryckte samma budskappå svenska, det vill säga ”jag är Paris.

Marseljäsen spelades sedan följd av en tyst minut samtidigt som ena kortsidan av arenan pryddes av ett mäktigt tifo. På planen fanns en stor fransk flagga medan spelarna höll upp en banderoll med texten ”Vi är alla Paris”.

Ligue 1

Vackert ledningsmål av Cavani

Själva matchen tog PSG tag i omgående. Redan efter tre minuter hade Cavani en farlig nick som precis räddades till hörna. På den efterföljande hörnan dök Cavani upp igen men nickade den här gången utanför.

Cavani skulle dock få sitt mål. Efter 20 minuter volleysköt uruguayanen in 1-0 med vänstern efter en vacker passning med utsidan av foten av Angel Di Maria. Drygt tio minuter in i andra halvlek var det sedan dags för Zlatan Ibrahimovic att få göra mål.

Tangerat rekord av Zlatan

Sedan Lucas blivit fälld i straffområdet satte Ibrahimovic 2-0 stensäkert med en straff som gick i mål via stolpen. Målet var svenskens tionde på tio matcher i ligan den här säsongen och innebär att han nu gjort 85 ligamål för PSG i Ligue 1. Med det tangerar han Mustapha Dahlebs klubbrekord.

Med drygt 20 minuter kvar av matchen gjorde Lavyin Kurzawa 3-0 för PSG innan Jean-Kevin Augustin utökade till 4-0. Thomas Ayasse tröstmålade till 4-1 precis i slutet av matchen.

I och med vinsten är PSG fortsatt överlägsen etta i Ligue 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet