Tre snabba gav Linköping seger

Uppdaterad
Publicerad

Linköping hade vid seger chansen att haka på i toppen, och den chansen tog dem. Seger borta mot Vittsjö med – efter tre mål på fyra minuter i den första halvleken. ”Det gick otroligt snabbt”, säger en av målskyttarna Stina Blackstenius.

Leddningsmålet kom i den 34:e minuten när Kristin Minde stötte in bollen på bortre stolpen framspelad av Fridolina Rolfö och bara minuten efter kom tvåan. Denna gång var det Fridolina Rolfös tur att vara på rätt plats vid bortre efter ett liknande anfall med inspel från vänster.

Tre mål på fyra minuter

Och det stannade inte där, Stina Blackstenius lossade från distans minuten efter 2-0-målet och Linköping hade gjort tre mål inom fyra minuter. Ställningen i halvtid var 3-0 men kunde varit betydligt mer.

– Det gick otroligt snabbt och vi fick ett ordentligt tryck på dem och därefter rann det bara på, sade Stina Blackstenius till TV4 Sport.

”3-0 i underkant”

Trots flera bra chanser att uttöka ledningen för Linköping så slutade matchen 3-0 och Linköping hakar nu på i toppstriden där de är tre poäng bakom toppduon Rosengård och Eskilstuna.

– Vi behöver se till att göra fler mål, jag tycker att 3-0 är i underkant. Bättre skärpa i avsluten ska vi ha, men det är svårt att stå och klaga när man vinner, säger Linköpingtränaren Martin Sjögren till TV4 Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.