Josée Belanger (till höger) blev matchhjälte för Kanada i VM efter hennes 1-0-mål mot Schweiz i åttondelsfinalen. Foto: TT Nyhetsbyrån

VM-stjärna klar för Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Therese Sjögran har gjort sin första värvning som sportchef i Rosengård.

Och det är inte vem som helst som hon tar in.

I dag meddelar klubben att man på transferfönstrets sista dag värvat den kanadensiska VM-stjärnan Josée Belanger.

”Vi är väldigt glada över att få in en riktig forward”, säger Sjögran.

Therese Sjögrans första värvning som sportchef i FC Rosengård är klar. I dag presenterades den kanadensiska landslagsspelaren Josèe Belanger, 29. Hon beskrivs som en djupledslöpande forward och spelade 90 minuter i samtliga av Kanadas matcher under VM i somras.

– Vi är väldigt glada över att få en riktig forward. Josée är precis den spelartyp som vi har letat efter, säger Sjögran i ett pressmeddelade.

Damallsvenskan 2015

Hon får medhåll från klubbens vd Klas Tjebbes.

– Hon är en jätteduktig spelare och vi är superglada över att hon har kommit trots vår mycket begränsade ekonomi. Vi kan inte konkurrera med lönerna som de stora spelarna får i andra klubbar utomlands, så att hon valde oss känns fantastiskt, säger han till SVT Sport.

Har korttidskontrakt

Kontraktet sträcker sig säsongen ut, till den sista november, men med sikte på förlängning.

– Det är allsvenskan och två Champions League-matcher det främst gäller, men vi båda hoppas så klart att det ska fungera bra. Utgångspunkten är att hon ska stanna, säger Tjebbes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2015

Mer i ämnet