Anton Tinnerholm och Marko Johansson blev Malmös oväntade matchvinnare. Foto: Bildbyrån

Malmö FF vidare – med 16-åring i mål

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF är klart för Champions Leagues tredje kvalomgång.

De tog sig – efter dramatik – vidare via en seger mot Zalgiris Vilnius.

Nu väntar Red Bull Salzburg.

”Härligt, men en lättnad också”, säger Markus Rosenberg, till SVT Sport.

Malmö FF besegrade Zalgiris Vilnius i den andra kvalmatchen till Champions League, och är vidare till sista kvalomgången.                         

Med vänsterfoten kunde Anton Tinnerholm trycka in bollen i målvaktens högra hörn, och därmed ge ledningen till bortalaget i den 55:e minuten.                   

Champions League

– Det var enormt skönt. Vi tryckte ju på i 90 minuter hemma utan att få in den, och sedan första halvlek här utan att få in den. Det är självklart att det var en lättnad när den gick in, säger MFF:s lagkapten Markus Rosenberg till SVT Sport.

Började ni känna någon frustration?

– Nej, faktiskt inte. Det är så med de här matcherna. Vi hade Ventspilis förra året där vi inte gjorde mål på hemmaplan, men man känner hela tiden att vi är det bättre laget. Vi hade ett bra bolltempo, så det var väl egentligen bara en fråga om när.

– Men det är klart: Utanför kan jag tänka mig att man tänker så, men på banan tänker vi bara positiva tankar.

16-åring fick hoppa in      

Minuterna före fick Malmö byta ut målvakten Zlatan Azinovic på grund av skada. En skada som förmodligen var det sista som Åge Hareide ville ha, då tränaren endast hade blott 16-årige Marko Johansson på bänken.

Johansson, som är näst yngsta målvakt genom tiderna att spela en Champions League-match, imponerade dock med lugn – och höll nollan.

– Han var iskall, så det var skönt. Man är ju alltid lite orolig när det kommer in en så ung kille. Man ser att han är duktig på träningarna, men det är klart att man var lite nervös, säger Rosenberg, och fortsätter:

– Men han gjorde några bra ingripanden direkt och behöll lugnet. Det var fantastiskt.

Salzburg väntar

Därmed vann MFF med 1–0, och är vidare till kvalomgång tre. Där väntar Red Bull Salzburg, samma lag som MFF slog ut i fjolårets play off-match.

– Det blir roligt. De tycker nog inte att det är så kul komma till oss. De ska vinna och är stora, stora favoriter. En gång kan det ju hända att man förlorar mot ett lag man ska slå, men två gånger ska det inte hända, säger han, och fortsätter:

– Det ska bli mycket intressant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League

Mer i ämnet