Pogba kramar om Zlatan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan inledde 2017 som målskytt

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United är rejält på gång i ligan och vann i kväll sin sjätte raka match när man slog West Ham med 2-0 i London. I sin första match för året gjorde Zlatan Ibrahimovic 2-0-målet en kvart före slutet. Det var hans 13:e i Unitedtröjan den här säsongen.

West Ham, som fick Sofiane Feghouli utvisad efter ett direkt rött kort efter en kvart efter att gått in hoppande i en duell, stod emot länge innan man fick ge sig.

– Det gjorde det svårare för oss att komma igenom eftersom de försvarade sig men det var skönt med sjätte raka vinsten och det är en bra harmoni i gruppen nu, säger Michael Carrick i Viasats sändning.

Hemmalaget var på väg att få bort bollen från eget straffområde när den studsade fram mot det egna målet. Tre Unitedspelare stod offside och Paul Pogba som stod längst ner i banan släppte bollen till Zlatan som också var offside innan denne klippte in avgörande 2-0.

Bara minuter innan Juan Mata gjorde 1-0 efter en öppnande passning snett inåt bakåt från kortlinjen av Marcus Rashford, ett samarbete mellan två inhoppare, var West Ham nära att ta ledningen men Michail Antonio brände sitt friläge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.