Zlatan Ibrahimovic verkar inte vara så sugen på att gå till Manchester United. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan: ”Jag behöver inte Man U”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har kopplats samman med både Manchester United och MLS.

I en tv-intervju med amerikanska Sports Illustrated bemöter svensken båda ryktena.

”Tänk om jag blir den förste spelaren att skriva på för Beckhams nya lag”, säger han.

Ibrahimovic befinner sig just nu på USA-turné med sitt Paris Saint-Germain. När han tittade förbi Sports Illustrated-studion för en intervju kom MLS på tal.

Zlatans gamla lagkamrat i PSG, superstjärnan David Beckham, kommer som bekant att starta ett lag i Miami. Det skulle kunna vara ett alternativ.

– Tänk om jag blir den förste spelaren att skriva på för hans lag? Vi får se vad som händer, säger svensken med ett leende på läpparna.

Har pratat med Henry

Och han har faktiskt hört sig för hos en annan ex-lagkamrat, Thierry Henry.

– Henry sa att jag ska ha mycket tålamod om jag kommer till MLS. Vi är vana vid att få bollen på fötterna men det fick han inte här. Han fick springa efter bollen, säger Zlatan och fortsätter:

– Fotbollen blir större och större men jag vill att ligan ska vara på samma nivå som i Europa.

Ryktas till United

Ute i Europa saknas det inte heller intresse. Envisa rykten har på senare tid placerat anfallaren i Manchester United.

– Jag har David Beckham, jag behöver inte Man U. Beckham, Miami eller United... det är svårt att välja, säger 33-åringen och fortsätter:

– Jag har ett år kvar på kontraktet med PSG och trivs bra här. Jag har goda relationer med folket bakom klubben och spelar för ett starkt lag. Men man vet aldrig vad som händer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.