PSG tappade allt – med en minut kvar

Man ska aldrig ta ut segern i förskott, PSG. Topplaget i Ligue 1 såg ut att gå mot en soklar seger när de ledde med 2-0 mot Caen med en minut kvar av ordinarie matchtid – men en reducering och ett frisparksmål i sista minuten raserade allt.

Ligatrean Paris St Germain jagar topplacering i Ligue 1 och tog emot mittenlaget Caen på Parc des Princes i dag. Och PSG såg ut att gå mot en säker trepoängare med en 2-0-ledning när en minut återstod av matchen, men då exploderade Caen.

Emiliano Sala reducerade till 2-1, och ett skakat PSG lät gästerna komma allt närmare. Med en minut kvar av tilläggstiden fick Caen frispark strax utanför PSG:s straffområde. Herve Bazile klev fram, och drog iväg en perfekt skruv. Bollen seglade in bakom Salvatore Sirigu i målet och Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater kunde bara se på när två poäng gick dem ur händerna.

Ligue 1

Zlatan målskytt direkt – visade upp nedklottrad överkropp

Dessförinnan var Zlatan Ibrahimovic matchens stora snackis. Domaren Frank Schneider hann knappt blåsa igång matchen innan Zlatan presenterat sig. På ett inlägg från Serge Aurier dundrade PSG-anfallaren in framför mål med utsträckt ben, och slog akrobatiskt in bollen till 1-0 med undersidan av foten.

I det efterföljande målfirandet slet han av sig tröjan – och visade upp hela sin nygaddade överkropp, täckt med flera olika namn. Bilderna blev snabbt uppmärksammade på sociala medier, där det spekuleras att det handlar om en reklamkupp. Redan i går publicerade Zlatan en bild på en av sina nya tatueringar, namnet Abdullah, med den kryptiska bildtexten ”Ett väldigt viktigt namn för mig”.

Enligt Fotbollskanalen handlar tatueringskuppen om ett ideellt projekt som Zlatan har tagit ställning i, som kommer att avslöjas under en presskonferens i morgon söndag.

Kan stängas av i toppmatchen

Ibrahimovic fick en varning efter att ha tagit av sig matchtröjan, vilket nu tycks bli väldigt ödesdiger sådan. Enligt franska tidningen L'Equipe var det hans tredje varning på färre än tio matcher, vilket resulterar i en avstängning, som de skriver kommer att träda i kraft lagom till den viktiga matchen mot ligafemman Monaco den 1 mars. Uppgifterna har ännu inte bekräftats av PSG.

Innan första halvlek var över blev även Ezequiel Lavezzi målskytt för PSG, framspelad av Lucas Moura.