Giorgio Chiellini vs Zlatan Ibrahimovic. Foto: TT

Zlatan möter värste motståndare – för sista gången

Uppdaterad
Publicerad

De har bråkat, stökat och tjafsat. I eftermiddag kan en av de hetaste duellerna i fotbollsvärlden hamna i centrum för sista gången – Zlatan Ibrahimovic mot Giorgio Chiellini. ”För mig är Chiellini den tuffaste markeringsspelaren att möta, den jag lider mest av”, har Zlatan tidigare sagt enligt Corriere dello Sport.

Först var de lagkamrater i Juventus. Sedan stack Zlatan vidare till Inter – medan Chiellini fortfarande är kvar i Turinklubben.

Och det är mötena mot varandra, snarare än tiden tillsammans, som har uppmärksammats – inte minst av Zlatan själv, som i sin självbiografi berättat om en match mellan Zlatans Inter och Chiellinis Juventus.

Fotbolls-EM

Chiellini blev rädd enligt Zlatan

– Han var på mig hela tiden: 'Kom igen nu då, det är inte som förr, eller hur?' Han försökte provocera, och så tacklade han mig bakifrån. Det är fegt, det fattar ni. Du ser inte killen komma, och jag gick ner och hade ont. Jag hade mycket ont. Men jag sa ingenting. Jag gör inte det i såna lägen. Jag tänker: 'Jag ger igen i nästa närkamp'. Då ska jag dundra på så killen inte står upp på länge, skrev Zlatan i sin bok.

– ... efter slutsignalen gick jag fram till honom och tog tag i huvudet och drog med honom som en olydig hund, och då blev Chiellini rädd. Jag såg det på honom, fortsatte Zlatan.

”Han låter en inte andas”

Men det är inte bara hetsen, utan respekten efter duellerna som Zlatan uttalat sig om.

– Det är svårt att spela mot honom. Han låter en inte andas. Men jag gillar ”Chiello”, han är lojal, en riktig krigare, har Zlatan sagt enligt Corriere dello Sport och utvecklat det till Sky Sports:

– Chiellini är en av de starkaste försvarare som jag någonsin har mött. Han har gjort mig illa många gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet