Zlatan tvåmålskytt när PSG förlorade svenskmötet

Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål när hans Paris Saint-Germain ställdes mot Isaac Kiese Thelins Bordeaux på lördagseftermiddagen. Men det räckte inte för PSG som förlorade svenskmötet med 3–2. Zlatan sågade domaren efter matchen och uppmanades att be om ursäkt. Trots det riskerar han att bli avstängd.

Zlatan Ibrahimovic var inte alls glad efter förlusten. Det som upprörde honom mest var domaren.

Vid ställningen 2–2 plockade hemmalagets målvakt Cédric Carrasso upp en passning från Bordaeux-försvaret med händerna. Enligt regelboken betyder det indirekt frispark, men domaren friade situationen och i anfallet efter satte hemmalaget 3–2.

Franska ligan 2014-2015

– Under mina femton år som spelare har jag aldrig sett en så dålig domare. Det här landet förtjänar inte PSG, ska svensken ha sagt till fransk tv efter förlusten.

Zlatan Ibrahimovic utbrott gjorde att Frankrikes idrottsminister Patrick Kanner via Twitter krävde att svensken skulle be om ursäkt – vilket han också gjorde.

Via ett uttalande från PSG förklarade Ibrahimovic varför han sagt som han sagt:

”Mina uttalanden riktade sig inte mot Frankrike eller fransmännen. Jag pratade om fotboll och inget annat. Jag uttalade mig i stundens hetta. Jag vill be om ursäkt om folk har tagit illa upp.”

Trots ursäkten riskerar Zlatan en avstängning, enligt nyhetsbyrån AP.

Svängig match

Det svängde fram och tillbaka i mötet mellan de två svensklagen i franska ligan på lördagen. Efter två mål av Zlatan Ibrahimovic vann ändå Kiese Thelins Bordeaux. Och de två målen till trots var PSG-svensken inte nöjd efter matchen.

– Det spelar ingen roll när vi ändå inte vinner, säger han i sin app ”Zlatan Unplugged”.

Isaac Kiese Thelin, som värvades från Malmö FF till Bordeaux tidigare i år, fick ett bra läge en kvart in i matchen då han vände upp strax utanför straffområdet. Men PSG-målvakten Salvatore Sirigu var beredd och räddade skottet.

Några minuter senate såg i stället Ludovic Sané till att Bordeaux tog ledningen när han nickade in 1–0 framför hemmapubliken.

PSG-spelarna verkade trötta efter veckans Champions league-match och imponerade inte i den första halvleken.

Två mål av Ibrahimovic

PSG spelade betydligt bättre i andra och när Bordeaux slarvade i försvaret kunde bortalaget kvittera. Bollen studsade mellan försvarare och målvakt – Zlatan Ibrahimovic höll sig framme och lyckades knäa in bollen i mål.

Bordeaux återtog sedan ledningen när Isaac Kiese Thelin passade fram Wahbi Khazri som satte 2–1 i den 70:e minuten. Strax därefter fick bortalagets Lavezzi en jättechans, men PSG fick inte in bollen.

I den 83:e minuten byttes Kiese Thelin ut och någon minut senare fick PSG straff. Ibrahimovic var som vanligt säker från straffpunkten och 2–2 var ett faktum.

Men målskyttet slutade inte där. I 88:e spelminuten satte Bordeaux 3–2 genom Diego Rolan.

– Vår plan var att pressa dem hårt eftersom de spelade en stormatch i onsdags. Jag är hur glad som helst, säger Isaac Kiese Thelin till Sportbladet.

Bordeaux klättrar nu till sjätteplats i tabellan. PSG ligger fortfarande tvåa.

Söndagens match mellan serieledande Lyon och Marseille slutade 0–0, vilket innebär att Lyon ligger kvar i toppen av tabellen utan att dra ifrån. Marseille är trea, två poäng bakom PSG.