Zlatans blixtdubbel gav rekord

Zlatan Ibrahimovic skrev historia för sitt Paris SG med två mål i slutet av den första halvleken hemma mot Olympique Marsielle.

”Det känns magiskt”, säger Zlatan.

På ett par magiska minuter i slutet av den första halvleken fixade Zlatan Ibrahimovic på egen hand två straffar mot Marseille som han själv slog in, vilket betydde 1-1 och 2-1, som också blev slutresultatet.

Därmed är han Paris SG:s främste målskytt genom tiderna med 110 fullträffar. Pauleta hade det tidigare rekordet med 109.

– Jag är nöjd med mina 110 mål, det är härligt att ingå i en klubbs historia. Jag har skrivit historia här alla år, det här var ännu en gång, det känns bra, säger Zlatan till Sportbladet.

– Det känns magiskt – otroligt, säger han i sin app.

Vid den första straffen blev Zlatan frispelad och nedsprungen av den utrusande målvakten Steve Mandanda. Ibrahimovic var iskall från straffpunkten och satte den lågt till vänster.

Bara någon minut senare nickade Zlatan i straffområdet och en Marseillespelare fick bollen på en utsträckt hand. Svensken fick en ny chans från elva meter och var säker efter att ha satt den till höger. Men domaren lät straffen slås om efter att bland annat Edinson Cavani varit för snabb in i straffområdet. Zlatan var hur säker som helst i sin tredje straff och kopierade sin första och satte den lågt till vänster och skrev in sig i Paris SG:s historiebok. Tre slagna straffar på tre minuter luktar också någon typ av rekord.

– Det känns bra, en viktig match. Vi vinner, samtidigt slog jag rekordet, det är en bra dag och ett fint minne, säger han till Sportbladet.

I appen får stjärnan sen frågan om vilket rekord som står näst på tur.

– Det återstår att se, säger han.

Zlatan utbytt med stående ovation

Det var straffarnas match. Tio minuter in i andra halvlek räddade PSG:s målvakt Kevin Trapp en straff. Trapp växte sedan ut till en jätte och räddade PSG:s tre poäng.

Zlatan blev utbytt i den 71:a minuten och fick en stående ovation av PSG-fansen.

”Alla rekord är till för att slås, jag hade turen på min sida när jag gick om Dominique Rocheteau (100 mål), och jag visste att jag en dag skulle bli passerad”, skrev Pauleta i francefootball.fr inför dagens match.