Pauleta: ”Du är en av de tre bästa i världen”. Foto: Bildbyrån

Zlatan mot målrekord: Hyllas av PSG-legendaren

Uppdaterad
Publicerad

Flest mål i det svenska herrlandslaget. Snart flest mål i Paris Saint-Germain? I kväll har Zlatan Ibrahimovic chansen att slå klubbens tidigare rekord – då hyllas han av den nuvarande rekordhållaren. ”Jag är glad över att en spelare som du är på väg att gå om mig”, skriver Pauleta i en hälsning till svensken.

Den 17 juli 2012 bekräftade den franska klubben Paris Saint-Germain att de kommit överens med Milans svenske anfallare.

Dagen efter skrev Zlatan Ibrahimovic på kontraktet, och den 28 juli 2012 debuterade den då 30-årige svensken för sin nya klubb. Han gjorde sitt första mål direkt. Träningsmatchen borta mot amerikanska DC United var bara två minuter gammal när Ibrahimovic snurrade upp försvaret och med en stenhård vänster gjorde 0-1.

Ligue 1

Legendaren: ”Glad över att det är du”

Sedan dess har klubbmålen rullat in. När PSG tar emot ärkerivalen Marseille hemma på Parc de Princes i kväll kan Zlatan Ibrahimovic bli PSG:s främste målskytt genom tiderna. Han har gjort 108 mål i PSG-tröjan och har ett mål upp till portugisen Pedro Miguel Pauletas 109 fullträffar.

”Du är någon jag beundrar mycket. Jag är glad över att en spelare som du är på väg att gå om mig”, skriver Pauleta i en hälsning till svensken på francefootball.fr.

”Alla rekord är till för att slås, jag hade turen på min sida när jag gick om Dominique Rocheteau (100 mål), och jag visste att jag en dag skulle bli passerad”, fortsätter Pauleta.

”Jag är glad över att det är du, en av de tre bästa spelarna i världen”.

Pauleta skriver även att han hoppas, och tror, att PSG vinner Champions League.

”PSG kan vinna Champions League den här säsongen”

”Jag hoppas att ni hinner göra något stort i den här tävlingen för ”min” klubb. För Paris måste fortsätta vinna viktiga titlar, och kan verkligen vinna Champions League den här säsongen”.

Sedan tidigare är Zlatan även meste målskytt genom tiderna i det svenska herrlandslaget. När Sverige tog emot Estland i en träningsmatch på Friends Arena i september förra året dunkade Ibra in sitt 49:e och 50:e mål i den blågula landslagströjan, vilket innebar nytt målrekord.

Ibrahimovic mål i PSG

2012-2013

46 matcher – 35 mål

2013-2014

46 matcher – 41 mål

2014-2015

37 matcher – 30 mål

2015-2016 (innan kvällens match)

7 matcher – 2 mål

(Källa: PSG)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet