Zlatans dröm om Champions League krossad. Foto: Bildbyrån

Zlatans dröm om Champions League krossad

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovics dröm om att vinna Champions League med Paris SG krossades i Manchester. City vann med 1-0 och med 3-2 totalt är laget vidare till semifinal.

– Vi gör för många misstag, framför allt i hemmamatchen. Vi gav bort första 45 minuterna här men vi skulle gjort bättre i båda matcherna. Om vi hade haft alla tillgängliga hade det varit nyckeln, men det gäller att vara på topp hela året. Vi kom inte upp i vår standard, säger Zlatan till Viasat.

Med kvarten kvar spelades bollen in till Kevin de Bruyne som lade den till rätta och prickade in 1-0 för City invid högra stolpen på Kevin Trapp. Det var första gången City nådde semifinal i Champions League.

– Det känns väldigt skönt. Vi gjorde en väldigt bra match. PSG skapade inte speciellt mycket och jag tycker att vi förtjänade att gå vidare. Vi är semifinal och allt kan hända, säger matchvinnaren de Bruyne till BBC.

City missade straff i första halvlek

Efter en knapp halvtimme blev Citys Sergio Aguero bryskt fälld av Trapp och fixade en straff som han själv tog hand om en sköt en bit utanför högra stolpen, svagt slagen.

Zlatan Ibrahimovic hade en boll i nät i den 86:e minuten men blev helt korrekt avblåst för offside efter att ha vinklat in bollen med foten i mål. Han dunkade bollen besviket i backen efteråt. Zlatan hade två tunga frisparkar i första halvlek som Joe Hart fick tänja sig för att få bort. 

Under sin karriär har Zlatan aldrig nått längre än semifinal i Champions League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.