Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatans ord: En skam för fotbollen

Uppdaterad
Publicerad

Fyra matcher.

Så lång blev avstängningen för Zlatan Ibrahimovic efter utbrottet mot domaren. Nu väljer den svenska stjärnan att bryta tystnaden.

”Det är en skam för fotbollen”, säger han i sin app.

Sent på torsdagskvällen kom domen mot Zlatan Ibrahimovic.

Den svenska stjärnan stängs av i sammanlagt fyra matcher för utbrottet mot domaren efter förlusten mot Bordeaux för en knapp månad sedan.

Franska ligan 2014-2015

Nu har den svenska stjärnan uttalat sig om avstängningen.

– Hela situationen har blivit ett skämt, löjligt och oproffesionellt. En skam för fotbollen. Jag hade blivit gladare om jag hade blivit avstängd resten av säsongen så att jag hade kunnat dra på semester, säger Zlatan i sin app.

– Det finns inget att komma med. Mina ord är inte riktade mot domaren, vi har pratat helt normalt och han har bekräftat det. Hade det varit riktat mot domaren hade jag väl bett om ursäkt till honom när jag gjorde det.

Paris Saint-Germain har, i en text på sin hemsida, också rasat mot domen.

– Efter att ha tittat på tv-bilder har disciplinnämnden valt att ge spelaren ett oproportionerligt straff. Ett straff som förhindrar Paris Saint-Germain att använda en nyckelspelare under en avgörande del av säsongen, skriver de.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska ligan 2014-2015

Mer i ämnet