Brasilien historiskt förnedrat

Den 8 juli 2014 kommer gå till historien som överkörningen i Belo Horizonte när den tyska lagmaskinen körde över ett vilset Brasilien inför gråtande hemmafans. Tyskland vann med hela 7-1 efter att ha gått från 1-0 till 5-0 på sju minuter innan halvtimmen var spelad.

Brasilien inledde med energi och optimism men när Tyskland på några minuter tryckte pedalen i mattan stod brassarna som statister inför sina egna fans.

Smällarna kom slag i slag.

Fotbolls-VM: Tyskland

1–0 bredsidade Thomas Müller behärskat in i den elfte minuten efter att han lämnats omarkerad. Bayern München-stjärnan kunde enkelt trycka in Toni Kroos väl avvägda hörna.

Fyra mål inom sju minuter

2–0 tryckte Miroslav Klose in i 23:e efter att Marcelo först upphävt offsiden och Thomas Müller klackat fram till Klose som fick två chanser att sätta sitt historiska 16:e VM-mål.

Minuten senare bombade den geniale Toni Kroos in 3–0 med en stenhård vänster efter att Müller missat Philipp Lahms inlägg.

Även vid 4–0 var Kroos sist på bollen efter att Fernandinho drällt med bollen varpå Kroos brutit och spelat fram Sami Khedira som osjälviskt serverade Kroos öppet mål.

5–0 satte Khedira efter ett klapp-klapp-spel mellan honom och Mesut Özil i 29:e minuten.

Historisk målexplosion

Det var första gången i VM-historien som ett lag gör fem mål under de första 30 minuterna i en utslagsmatch.

Brasilien var därmed ett slaget lag. En mängd besvikna brasilianska fans lämnade arenan och begav sig hem.

I halvtid bytte förbundskapten Luiz Felipe Scolari ut Fernandinho och Hulk och tog in Ramires och Paulinho i ett sista desperat försök. Han uppnådde viss effekt och skapade omgående flera heta målchanser men Manuel Neuer spikade då igen sin målbur.

I 69:e minuten satte i stället inhopparen André Schürrle 6–0 efter att Philipp Lahm kommit runt på sin högerkant. Samme Schürrle satte även 7–0 tio minuter därpå och förnedringen var ett faktum.

Största värdförlusten

Oscar bröt in i straffområdet och tröstmålade i 90:e minuten, men det var mest av akademisk betydelse.

1-7 innebär Brasiliens största hemmaförlust genom tiderna och det största nederlaget tillsammans med 0–6 mot Uruguay i Copa America 1920. Ett värdland har aldrig förlorat så stort i VM-historien.

Runtomkring i Brasilien uppstod oroligheter i samband med utskåpningen.

Tyskland är nu klart för sin åttonde VM-final genom historien.

Största hemmaförlusten för Brasilien

1-7 mot Tyskland är Brasiliens största förlust genom tiderna tillsammans med 0-6 mot Uruguay i Copa America 1920.

Den tidigare största hemmaförlusten var 1-5 mot Argentina i en vänskapsmatch i Rio de Janeiro 1939.

Resultatet är också det delat näst största över huvud taget i en utslagsmatch i VM genom tiderna.