Javier Mascherano får läkarhjälp. Foto: TT Nyhetsbyrån

Mascherano: ”Jag skäms över uppståndelsen”

Uppdaterad
Publicerad

Argentinas hyllade Javier Mascherano slet hårt mot Holland och var i händelsernas centrum när han först tacklades groggy och senare sträckte sig, enligt egen utsago, i anus. Nu talar Mascherano ut i argentinska tidningar att han skäms över uppståndelsen.

Det var i samband med en brytning mot Arjen Robben i slutskedet av semifinalen som det gjorde ont för Mascherano.

– Jag sträckte mig i anus, sa Mascherano efter Hollandsmatchen.

Fotbolls-VM: Tyskland

Nu talar slitvargen ut i argentinska La Nación, om att reaktionerna hans uttalande fick.

– Grabbarna i laget skrattade åt mig när de läste vad jag sagt, men samma sak har hänt med andra också. Jag nämner inga namn, berättar Mascherano för La Nación.

Orolig inte kunna prestera

Mascherano har också hyllats stort i hemlandet för sina insatser under VM och berättar att han inte är helt bekväm med snacket om honom samt att det är svårt att isolera sig från det som skrivits.

– Jag blir generad över uppståndelsen runt min person i Argentina. När man hyllas för mycket skapas det otroliga förväntningar på en och jag blir orolig att jag inte kan leva upp till dem, fortsätter Mascherano.

”Aldrig drömt om VM-guld”

Finalen mot Tyskland är Argentinas största match sedan finalen mot samma motstånd 1990, men Mascherano har fötterna på jorden.

– Vinna eller förlora är en fråga om omständigheter, vi vill vara huvudrollsinnehavarna. Jag har aldrig drömt om VM-guld men vi kommer ge allt. Förhoppningsvis får Leo (Messi) höja pokalen på söndag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Tyskland

Mer i ämnet