Messi frälste Argentina på stopptid

Irans försvarsspel såg ut att ta laget mot en riktig skräll. 0-0 till den 90:e matchminuten. Då klev Leo Messi, som varit osynlig stora delar av matchen, fram och knorrade in 1-0 på stopptid.

Messi försvann. Under den andra halvleken märktes det knappt att Barcastjärnan fanns på planen. Ändå var det han som skulle göra det. I den 91:a matchminuten knorrade han in segermålet, 1-0 till Argentina, i bortre burgaveln. Otagbart för den annars storspelande målvakten Daniel Davari i målet.

Mäktigt iranskt försvarsspel

Irans försvarsspel var mäktigt. I den första halvleken hade Argentina det svårt att ta sig igenom den täta defensiven.

Fotbolls-VM: Iran

– I första halvlek hade vi några bra chanser utan att lyckas. I andra gjorde de livet väldigt svårt för oss med sina kontringar, men med Messi i laget är allt möjligt, säger Argentinas tränare Alejandro Sabella.

Iran fortsatte spela bra i den andra. Då kom laget också till flera vassa kontringar. I den 62:a minuten slog Pejman Montazeri ett perfekt inlägg som hittade Reza Haghighis panna och Sergio Romero fick göra en kvalificerad räddning.

– Vi var väldigt nervösa, vi måste försöka spela lite lugnare nästa match, säger Romero.

Bara minuter senare var återigen Iran framme på en kontring. En boll som slogs från mittplan hittade ännu en gång en panna. Denna gång var det Ashkan Dejagha som fick huvudet på bollen och Monacos Romero i målet fick fingertopparna på bollen och kunde precis tippa bollen över ribban.

– Det är två personer som avgör matchen. Den första är domaren. Den andra är Leo Messi, säger en besviken Carlos Queiroz, Irans coach, efter matchen.

Anledningen till domarbesvikelsen är en sitiuation i Argentinas straffområde då en iransk spelare blev fälld, men domaren friade.

Osynlig Messi hjälte

Leo Messi syntes inte till på planen. I den första halvleken hade han en frispark som gick långt över ribban, och, i den andra märktes han inte av. Passningarna rann ut över sidlinjen och han tycktes ha det svårt mot de hårt jobbande iranierna. Men Messi är en spelare man inte får ge lillfingret. Då tar han hela handen.

När han fick bollen utanför Irans straffområde vände han upp och knorrade in bollen i bortre burgaveln som om han aldrig gjort något annat. Messis andra VM-mål i turneringen.

– Om vi analyserar dessa båda matcher så skulle man kunna säga att vi kan bättre, säger Messi.

Men andan i halsgropen fick till sist Argentina med sig tre poäng i en match där Iran var mycket nära att ställa till med en jättesensation.

Argentina har två raka segrar medan Iran har en oavgjord och en förlust.