Enner Valencia ligger i delad lednings i VM:s skytteliga (tre mål) efter 2-1 mot Honduras. Foto: TT Nyhetsbyrån

Skyttekungen vände för sitt Ecuador

Ecuador slog Honduras med 2-1 efter att Enner Valencia gjort två mål. Med sina tre mål totalt i turneringen är han i delad skytteligaledning.

Bara tre minuter efter Honduras 1-0 slog Valencia till första gången. Bollen gick mot den bortre vänstra stolpen och Valencia fick fram ett långt ben och vinklade in bollen, 1-1.

I mitten av andra halvlek gick samme Valencia upp efter en frispark och nickade in 2-1 som stod sig tiden ut.

Fotbolls-VM: Frankrike

Valencia hade även ett tredje mål inne på tilläggstid men domaren hade upptäckt en hands tidigare uppe i planen och underkände målet.

Övriga på tre mål i skytteligatoppen är Thomas Müller, Arjen Robben, Robin van Persie och Karim Benzema.

Före turneringen ställde de flesta ecuadorianer sitt stora hopp till Manchester Uniteds stjärna Antonio Valencia.