Christian Coleman sprang två 100 m-lopp på 9,88 och 9,76 inom två timmar under gårdagen. Det slet hårt. Foto: TT.

Dagen efter 100 m-guldet – Coleman struken på 200 meter

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll vann Christian Coleman 100 meter och tog karriärens första VM-guld. Han har dock strukit sig till 200 meter där försöken avgörs under söndagskvällen.

– Jag är bara lite sliten, säger Coleman.

Det bekräftas av agenten som innan Coleman uttalade sig skickade ett sms om tillståndet.

”Han känner sig sliten efter gårdagen och kom inte iväg från stadion förrän vid 01-tiden. Hans kropp hade inte klarat av ansträngningen i dag”, skriver Colemans agent i ett sms till Reuters.

Friidrotts-VM

USA har den största favoriten i form av Noah Lyles, som i år sprungit distansen på 19,50. Coleman, som sprungit på 19,91 i år, var tippad att vara den främsta utmanaren. 

Till AP säger Coleman att han kommer att vara redo för 4x100 meter som inleds fredagen den 4 oktober med försöken.  

– Det är ingen stor sak, det har varit en lång säsong, säger Coleman som fick sin guldmedalj under söndagen, en angenäm känsla.

– Jag känner mig väldigt bra. Jag har tagit guld och sprungit på personbästa. Det kan inte bli bättre än så, säger Coleman till Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet