Coleman vinner 100 meter före kompisen Gatlin. Foto: TT.

Coleman om starka bandet till Gatlin

Uppdaterad
Publicerad

De stod bredvid varandra på startlinjen, de blev etta och tvåa, den omvända ordningen mot VM i London för två år sedan. Det finns starka band mellan Christian Coleman, 23, och Justin Gatlin, 37, som också har dopningsskuggor hängande över sig gemensamt.

– Han har alltid varit där, säger Coleman om sin amerikanske landsman.

37-årige Gatlin, som har två dopningsdomar bakom sig, ryckte ut till Colemans försvar när denne misstänktes för dopningsbrott efter missar i vistelserapporteringen. Coleman friades så sent som för tre veckor sedan.

– Justin Gatlin är en väldigt bra kille och en stor idrottsman. Han har alltid varit där. Jag minns att jag såg honom så tidigt som 2004 (OS-guld på 100  meter) när jag var åtta år och att tänka tillbaka på det så här många år senare när jag vunnit guld är en fantastisk känsla, säger Coleman enligt AP.

Friidrotts-VM

Justin Gatlin väcker starka känslor och blev utbuad när hann vann VM-guldet i London för två år sedan. Gatlin har haft skadebekymmer genom säsongen och övertygade inte i vare sig försök eller semifinal innan han knep silvret.

Gatlin lovar att vara bättre i OS nästa år

– Den här säsongen har varit ett bevis på min uthållighet och vilja. Jag har haft motgångar. Jag ville bara fokusera på det här loppet och gav allt och fick ut det jag hade i mig den här säsongen, säger Gatlin enligt BBC.

Gatlin är mentor och träningskompis med den 14 år yngre Coleman som nu definitivt tagit över tronen på 100 meter.

– Christian har haft en fantastisk säsong med snabba tider. Jag kan inte säga att jag är chockad över att han gjorde ett bra jobb här, säger Gatlin, som lovar att satsa mot OS i Tokyo om tio månader.

– Jag kommer, jag kommer att bli bättre och jag kommer att vara redo och Christian kommer att få se upp, lovar Gatlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet