Irene Ekelunds framgångar sporrar henne. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

Ekelund: ”Vill träna hårdare”

Uppdaterad
Publicerad

Efter JVM och EM – nu väntar sommarens näst sista tävling för Irene Ekelund.

Den svenska talangen säger inför DN-galan att sommaren på de stora friidrottsscenerna har fått henne att vilja träna hårdare.

Irene Ekelund ställdes senast mot amerikanska löparstjärnan Allyson Felix i Diamond League-tävlingen i Oslo i början av sommaren. Då vann Felix på tiden 22,73 – nästan exakt en sekund före Ekelund som sprang i mål som åtta och sist på 23,74 i sin första Diamond League-tävling utomlands.

Sedan dess har det hänt mycket. Irene Ekelund har sprungit både JVM i Eugene (silver) och EM i Zürich – där hon tog sig till semifinal i sitt första seniormästerskap.

Friidrott säsong 2014

”Får mig att vilja träna”

Något 17-åriga Ekelund menar att hon har stor nytta av nu.

– Det är kul att få springa mot de som är äldre och snabbare och se hur snabbt de springer. Det får mig att vilja träna hårdare och springa så fort som de gör.

– Nu är det bara att följa deras exempel, säger hon.

”Är imponerad”

Irene Ekelund har haft en intensiv tävlingssommar och på presskonferensen inför DN-galan, där hon sitter bredvid världsstjärnorna Felix och Tori Bowie, uppträder hon självsäkert.

– Jag är imponerad över henne. Hon har en ljus framtid, det är kul att det kommer fram unga talanger härifrån, säger Felix.

Efter DN-galan väntar Finnkampen för svenskan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2014

Mer i ämnet