Femteplatser för Jarder och Ekelund

Uppdaterad
Publicerad

Med nio dagar till inomhus-EM i Prag var det i kväll dags för de sista stora testet för både längdhopperskan Erica Jarder och sprintstjärnan Irene Ekelund. Men det stämde inte helt för svenskorna och de slutade femma i sina respektive grenar. ”Men det är på EM det ska smälla”, säger Jarder till SVT Sport.

Erica Jarder, som har hoppat 6.69 tidigare i vinter, hoppade som bäst 6.52 meter i Malmö Games på onsdagskvällen, dock användes hoppzon och inte en traditionell planka. Med normal mätmetod hade hoppet mätts till 6,39.

– Det fanns ingenting i benen i dag, så då kan jag inte vara så besviken, säger hon när hon träffar SVT Sport efteråt.

– Jag är helt enkelt lite trött, jag har tävlat mycket, fortsätter hon.

”Är på EM det ska smälla”

Jarder har under en längre tid jobbat in en ny teknik, enligt henne själv en så kallad ”halv springstil” som går ut på att hon springer snarare än hänger i luften. Men det ville sig alltså inte helt för det svenska EM-hoppet i kväll och hon slutade på en femteplats. Längst hoppade serbiska Ivana Spanovic på 6.99.

– Jag hade en dålig dag i dag och när energin inte finns där så är det inte så mycket man kan göra. Det är på EM det ska smälla, så det är jag inte orolig för, säger Jarder.

Ekelund femma i finalen

Svenska sprintstjärnan Irene Ekelund knep även hon en femteplats i kväll. Hon tog sig vidare till finalen i 60 meter på tiden 7,35 i kvalet, väl i finalen sprang hon på exakt samma tid och slutade på femte plats, bara tusendelar efter Ezinne Okparaebo på fjärdeplatsen.

– Det känns bra inför EM, nu jag ska bara försöka vila upp mig, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.