Foto: TT Nyhetsgbyrån

Kallur: ”Kändes jättebra”

Uppdaterad
Publicerad

Det var två och ett halvt år sedan sist. Men nu har Susanna Kallur sprungit över fullstora häckar igen.

– Det har gjort ont i så många år, men nu kändes det jättebra, säger Sanna Kallur till Aftonbladet.

I somras gjorde hon comeback när hon ställde upp i 100 meter slätt på SM. Men nu tar hon alltså återigen häckar.

Friidrott säsong 2014

– Jag sprang över fullstora häckar. Det var första gången sedan 2012, efter den gången röntgade jag benet. Smärtan var för stor då, säger Kallur.

Smärtan är borta

Nu är dock smärtan helt borta.

– Det kom inte som en överraskning att jag klarade det för jag har hållit på länge nu att trappa upp träningen. Men det känns ändå­ som en milstolpe. Häckhöjden var någonting som gjorde ganska ont förra gången, det fanns lite i bakhuvudet. Det har gjort så mycket ont i så många år. Nu kändes det jättebra, säger hon.

Nu väntar, för första gången på länge, en inomhussäsong.

– Tanken är att jag ska göra en hel inomhussäsong. Samtidigt har jag mina lärdomar från tidigare år med mig så jag kommer att tävla max en dag i veckan.

Skadeproblemen började tidigt

Redan 2008 började Kallurs skadeproblem när hon i mars fick en bristning i baksida lår. Något som gjorde att hon missade inomhus-VM i Valencia. 2010 fick hon smärtor i ena skenbenet något som till sist resulterade i tre operationer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2014

Mer i ämnet