Ryska friidrottare ansöker om OS-tävlan

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan förlängde det internationella friidrottsförbundet det ryska tävlingsstoppet över OS. Nu har 67 ryska friidrottare ansökt om tillåtelse att undslippa förbudet.

Det ryska friidrottsförbundet har belagts med ett tävlingsstopp sedan systematisk dopning uppdagats inom rysk friidrott. Förra veckan förlängde det internationella friidrottsförbundet, IAAF, stoppet över OS i augusti.

Enligt nyhetsbyrån AP har 67 ryska friidrottare därför ansökt om tillåtelse att tävla i Rio trots det rådande tävlingsstoppet. Nyhetsbyrån skriver dock att det är högst osannolikt att IAAF godkänner ansökningarna.

För bara några dagar sedan öppnade Internationella olympiska kommittén, IOK, för att enskilda ryska friidrottare kan få tävla i OS – förutsatt att de godkänns av IAAF.

Till CNN meddelade dock det internationella friidrottsförbundet att de inte kommer att acceptera överklagan från ryska friidrottare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.