Daniel Ståhl inför finalen i Amsterdam. Foto: Bildbyrån

Ståhl femma i diskusfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen medalj för Daniel Ståhl i karriärens första EM-final. Den svenske diskuskastaren nådde som längst 64,77 vilket räckte till en femteplats. ”Femma i Europa är inte illa”, säger han till SVT Sport.

Daniel Ståhl kastade 64,04 i den andra omgången och med det var han femma efter de tre första kasten. Det betydde att Ståhl, som en av de åtta främsta, fick kasta vidare i diskusfinalen.

Väl där inledde han med ett ogiltigt kast, nådde 62,53 i den femte omgången och var i och med det fortsatt utanför pallen inför finalens sista kast.

Friidrotts-EM

Svensken, som kastade 65,78 i kvalet, ökade i den sjätte och sista omgången men 64,77 räckte inte till medalj. Ståhl som var VM-femma i fjol blev femma även vid EM.

– Spöade många gubbar så jag är nöjd”, säger Ståhl.

Piotr Malachowski nådde som längst 67,06 och med det säkrade den 33-årige polacken EM-guldet. Philip Milanov från Tyskland slutade tvåa och Gerd Kanter från Estland trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet