Karin Torneklint Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenhård Finnkamp väntar för damerna

Uppdaterad
Publicerad

Det ser ut att bli en hård kamp i helgens landskamp i friidrott mellan Sverige och Finland. Förbundskapten Karin Torneklint är övertygad om att det blir en klar seger för herrarna men är inte lika säker på seger för damerna.

– Jag tror det blir otroligt jämnt hela vägen, precis som förra året kommer vi inte veta vem som vinner innan sista grenen, säger förbundskapten Karin Torneklint till SVT Sport.

Om man tittar på vad båda lagens trupper har presterat tidigare under årets utomhussäsong tyder mycket på att det blir en enkel seger för herrarna men att det blir betydligt tajtare på damsidan. På pappret vinner herrarna med 62 poäng samtidigt som damerna bara vinner med 10.

Finnkampen

– Det är så otroligt spännande för det är så jämnt i årsbästalistorna. Det kommer verkligen att bli dagsformen som avgör. Både i sprint medel och långdistans finns det ingen självklar segrare som har ett givet poängövertag, säger Torneklint.

Finns det någon eller några som du tror kommer att plocka många poäng för svensk del?

– Jag hoppas att Daniel Ståhl och Niklas Arrhenius ska skrapa ihop många poäng tillsammans i diskus och kula. Joel Groth blir väldigt spännande, det ska bli kul att se honom mot bra motstånd han är också en som kan plocka många poäng.

Vad är roligast med Finnkampen?

– Det roligaste är att alla är så viktiga i laget, det är inte en som avgör utan det är hela laget. Det blir en otrolig gruppkänsla när alla börjar känna att även en femteplats kan vara helt avgörande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finnkampen

Mer i ämnet