Isinbajeva kan tävla under OS-flagg

Uppdaterad
Publicerad

IAAF har beslutat att stänga av alla ryska friidrottare från internationella tävlingar – och OS i Rio är i fara. Då överväger stjärnan Jelena Isinbajeva att tävla i OS som oberoende deltagare.

– Jag är inte säker på att det är möjligt att tävla under olympisk flagg. Frågan diskuteras nu i sportkretsar men ingen vet något specifikt, säger ryskan enligt TASS.ru.

Den internationella olympiska kommittén, IOK, har tidigare tillåtit oberoende deltagare att medverka i OS. Men när IOK:s president Thomas Bach fick frågan om ryska atleter skulle kunna tävla under olympisk flagg kom han med negativa besked för Isinbajevas del.

– Det här är total spekulation. Jag kan inte se situationen uppstå för tillfället, säger Bach.

Det var under fredagen i förra veckan som det internationella friidrottsförbundet IAAF tog beslutet att stänga av alla ryska idrottare från samtliga internationella tävlingar på obestämd framtid.

Jelena Isinbajeva, med två OS-guld och ett OS-silver i stavhopp, gjorde nyligen comeback efter två års frånvaro med siktet inställt på OS nästa sommar. Under gårdagen rasade hon mot mot IAAF:s beslut.

– Varför ska folk få lida på grund av andras misstag från oansvariga idrottare? frågade sig ryskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.