Jelena Isinbajeva när hon vann guld i stavhoppsfinalen under friidrotts-VM 2013. Foto: BILDBYRÅN

Stjärnan vill leda rysk friidrott

Uppdaterad
Publicerad

Stavhoppsstjärnan lade ner sin aktiva karriär i besvikelsen efter att ha stoppats från OS i Rio de Janeiro. Nu tänker Jelena Isinbajeva ställa upp i ordförandevalet i det ryska friidrottsförbundet. ”Jag tänker ta det här ansvaret”, säger Isinbajeva.

Jelena Isinbajeva vill leda arbetet i det ryska friidrottsförbundet för att få tillbaka den ryska friidrotten till den internationella tävlingsscenen.

– Jag har själv beslutat att ta det här ansvaret, att leda det ryska friidrottsförbundet och arbetet med att få tillbaka medlemskapet i det internationella friidrottsförbundet (IAAF), sa Isinbajeva när hon tillkännagav sin kandidatur i ett tal inför överhuset i det ryska parlamentet.

Försökte bevisa sin oskuld

Det ryska friidrottsförbundet stängdes av från allt internationellt tävlande i november 2015 efter avslöjandena om utbredd, statsstödd dopning.

Isinbajeva, som har två OS-guld sedan tidigare, var en av de idrottare som hårdast försökte bevisa sin oskuld. Under OS i Rio valdes hon in i de aktivas råd i IOK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.