Svenskt juniorrekord av Roos

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen medalj för Fanny Roos i kulfinalen på junior-VM i Eugene. Men i sista stöten satte hon nytt svenskt juniorrekord.

Fram till sista stöten hade Fanny Roos 15.83 som bästa resultat i finalen. Men det blev ett rejält lyft i sista stund. Den sista stöten mätte 16.29 meter för svenskan. Hon slutade sexa i finalen på samma resultat som femman och var bara 26 centimeter från bronset.

– Jag är nöjd. Det är ändå det längsta jag någonsin gjort. Men man vill ju alltid lite längre, säger Roos till TV4 Sport.

Tianqian Guo från Kina vann guldet överlägset på 17.71, över en meter före tvåan Raven Saunders från USA.

Fanny Roos resultat är en centimeter från EM-kvalgränsen. Förbundskaptenen är dock osäker på om det kan ge en EM-plats i Zürich i augusti.

– Jag skulle kunna anmäla henne men jag kan inte garantera att hon får vara med. Det beror på hur många som är anmälda i grenen. De kan göra undantag för en del som inte klarat kvalgränsen. Annars är det så att EM-arrangören avgör om det finns plats eller inte, säger Torneklint.

Det finns fortfarande chans att klara EM-gränsen under SM nästa helg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.