Torneklint om Kallur: ”Det blir spännande”

Uppdaterad
Publicerad

Susanna Kallur gör comeback på lördagen. Sju år efter sitt världrekord och i samma stad som då – Karlsruhe. En av de som hoppas lite extra på häcklöperskan är förbundskapten Karin Torneklint. – Det ska bli spännade, berättar hon.

Susanna Kallur, nu 33 år gammal, är tillbaka efter sju skadefyllda år. På lördag gör hon comeback vid en tävling i Karlsruhe, och förbundskapten Karin Torneklint är nyfiken på vad Susanna Kallur – världens snabbaste när det begav sig – har att ge.

– När hon väl har gjort de loppen kan man börja förvänta sig mer saker på tider och att ta sig vidare till inomhus-VM och så vidare. Men det viktigast är att hon kan komma in och göra två bra lopp och känna att kroppen är bra efteråt. Sedan kan vad som helst hända om hon känner att hon tål den belastningen, berättar Karin Torneklint.

”Sanna” har försökt med comeback tidigare. 2010 såg det ut som om hon hittat tillbaka till världstoppen igen – men skadorna gjorde sig påminda och har hållt henne borta från tävling fram till nu.

– Jag tror inte att man ska förvänta sig så mycket, det är det att Sanna är tillbaka som är den stora vinsten. Att hon är tillbaka på banan och kan genomföra två lopp, säger Torneklint.

Men förbundskaptenen sneglar ändå framåt för Kallas del.

– Hon har ju en enorm vilja och kämparglöd så om det här bara fungerar och hon springer bra så tror jag att hon kan vara med på VM i sommar, jag tror att hon har den kapaciteten i sig. Men hur långt det räcker är svårt att sia om, det blir spännande.

18.53 på lördagen inleds Kallurs comeback med kvalet på 60 meter häck i Karlsruhe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.