Tornéus hoppas sätta personligt rekord på DN-galan

Uppdaterad
Publicerad

Fem centimeter från EM-brons. Nu är svensken ute efter revanch på morgondagens DN-gala.

”Här vill folk att det ska gå bra för mig”

Michel Tornéus är en av de EM-svenskar som ska tävla på DN-galan på Stockholms Stadion och ser fram emot tävlingen.

DN-galan

– Jag ser väldigt mycket fram emot det. Publiken hejar lite extra. Många kommer för att se just mig. När jag är på tävling utomlands vet många inte vem jag är. Här är det verkligen folk som vill att det ska gå bra för mig. Sedan är det alltid speciellt att tävla på Stadion, där jag varit många gånger. Det är ändå klassisk mark man får vara på, säger han till SVT Sport.

”Gäller att prestera”

Michel Tornéus var, trots en tyngre säsong bakom sig, med ända in i slutet när herrarnas längdhoppsfinal skulle avgöra på EM i Zürich. I det sista hoppet slog han till med 8.09, årsbästa för i år, men det blev ändå ingen medalj för svensken.

– Jag har släppt EM och nu gäller det att gå vidare och prestera så bra som möjligt, fortsätter han.

Tror på nytt pers

Svenskens andra målsättning i år, förutom EM-medalj, är att slå sitt personliga rekord utomhus på 8.22.

– Jag tror absolut att det kan gå på DN-galan. Men det krävs rätt förutsättningar. Är det 16 grader och regn så är det inte optimalt. Men en bra dag med bra väder så absolut. Hade redan kunnat persa på EM.

– Säsongen har absolut inte varit den bästa. Men jag känner ändå att jag är med och slåss där uppe. Nu ska jag göra mitt bästa i slutet av säsongen, avslutar han.

DN-galan sänds klockan 19:30 på SVT2. TV-tiderna hittar du här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

DN-galan

Mer i ämnet