Friidrottaren Tori Bowie var gravid i åttonde månaden när hon dog i hemmet, det visar obduktionsrapporten. Foto: TT

Världsmästaren Tori Bowie var gravid i åttonde månaden – när hon dog i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

Den förra sprintvärldsmästaren och OS-mästaren Tori Bowie dog i slutet av april endast 32 år gammal. Nu står det klart att hon var gravid i åttonde månaden när hon avled av naturliga orsaker.

– Tyvärr har så många människor spekulerat i att hon gjort något med sig själv vilket varit smärtsamt att ta del av, säger hennes agent.

Obduktionsrapporten, som USA Today tagit del av, visar att Bowie var gravid i åttonde månaden och hade förlossningsvärkar i samband med dödsfallet. Komplikationer skapade ett kramptillstånd med andnöd.

Obuktionsrapporten visar även att Bowie dog av naturliga orsaker efter att ha hittats i sängen i sitt eget hus i Orange County, Florida, efter att oroliga familjemedlemmar kallat på polis. Hon hittades den 2 maj och döden tros ha infallit den 23 april.

OS i Rio de Janeiro 2016

”Förhoppningsvis kommer nu många att be om ursäkt”

Det har funnit spekulationer kring amerikanskans död, som Bowies agent nu hoppas tar slut.

– Tyvärr har har så många människor, inklusive media, spekulerat i att hon gjort något med sig själv vilket varit smärtsamt att ta del av, säger agenten Kimberly Holland till CBS News.

– Förhoppningsvis kommer nu många att be om ursäkt när sanningen kommit ut.

Förutom det individuella VM-guldet på 100 meter i London 2017 var hon med i det vinnande stafettlaget över 4x100 meter. Vid OS i Rio de Janeiro 2016 var Bowie med i det vinnande stafettlaget och tog även silver på 100 meter och brons på 200 meter.

KLIPP: Friidrottvärldens sörjer Tori Bowie (4 maj 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tori Bowies död sörjs på sociala medier av flera friidrottare. Foto: @lolojones på Instagram/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet