Foto: TT Nyhetsbyrån

Fyra svenskor leder Solheim Cup-laget

Uppdaterad
Publicerad

Carin Koch får tre landsmaninnor till hjälp när hon ska leda det europeiska Solheim Cup-laget i matchen mot USA i september i Tyskland.

Sedan tidigare var Annika Sörenstam klar som vicekapten men nu står det klart att de övriga två blir Sophie Gustafson och Maria McBride (fd Hjorth).

– Jag är väldigt stolt över att ha samlat ett av de bästa och mest erfarna ledarteam man kan tänka sig, säger Koch till Ladies European Tour.

De tre kaptenerna bidrar med enorm erfarenhet av lagspel mot USA. Tillsammans har trion spelat 21 Solheim Cup och vunnit sex gånger.

– Det är en stor ära för mig. För mig handlar Solheim Cup om ren passion, man ger allt för att vinna. Det kommer att bli jättekul att ta klivet upp till vicekapten, säger Gustafson i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golf

Mer i ämnet