Gal: ”Fick inte tillbaka känslan”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare världsmästaren Edward Gal var ute efter revansch från tisdagens misslyckade Grand Prix. Men den nederländske stjärnan fick det inte att stämma i dag heller. – Även en mästare kan ha det trassligt på jobbet, säger SVT Sports expert Gunilla Byström.

Grand Prix Special-programmet började betydligt bättre för Edward Gal och hans hingst Glock´s Voice.

– Det ser betydligt mer harmoniskt ut i dag. Edward är ju en otroligt skicklig ryttare, han gjortde nog en ordentlig analys av vad som hände i går. Hittills ser det helt annorlunda ut, det flyter på och ser mjukt ut, kommenterade Byström inledningsvis.

VM i Ridsport 2014

Men snart kom missarna.

– Första delen var bra, fram till första piaffen – sedan fick jag inte tillbaka känslan, säger Gal själv till SVT Sport.

– Det var ett par missförstånd, han (Glocks) är inte van vid de här stora tävlingarna, fortsätter Edward som fick 70,392 procent för programmet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Ridsport 2014

Mer i ämnet