”Det gäller att vara på topp hela tiden”

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds EM i fälttävlan i Malmö med tävlingar i dressyr. SVT:s expert Gunilla Fredriksson tror på medalj för det svenska laget. – Men det är tre grenar, så man får inte tappa någonstans. Det gäller att vara på topp hela tiden, säger hon.

Först ut av svenskarna är debutanten Frida Andersén på hästen Herta. Storstjärnan Sara Algotsson Ostholt gör sin dressyr på fredag.

– Jag och hästen blir bara bättre och bättre i dressyr. I år har vi haft en ganska stabil nivå, säger Andersén till SVT Sport inför den första EM-grenen.

EM i fälttävlan

– Frida Andersén har gjort en mycket bra säsong, så hon är ett bra kort, säger SVT-experten Gunilla Fredriksson, som har stora förhoppningar på det svenska laget i EM.

”Jag tror på svensk medalj”

– Jag hoppas på medalj. Individuellt tror jag på Sara. Hennes häst Reality  har kapacitet i alla tre disciplinerna (dressyr, terrängritt och hoppning). 

Fredriksson säger att det är full koncentration som gäller från start.

– Det är tre grenar, så man får inte tappa någonstans. Det gäller att vara på topp hela tiden, säger hon om de svenska EM-chanserna.

Se sammandrag från dressyren i  dag i SVT1/Play 16.00-17.55.

SÄNDNINGSTIDER EM

Torsdag 29 augusti

Dressyr (sammandrag)  SVT1 & Play kl 16:00-17:55

Fredag 30 augusti

Dressyr (sammandrag) SVT1 & Play kl 16:00-17:55

Lördag 31 augusti

Terrängritt – SVT1 & Play kl 10:00-16:00

Söndag 1 september

Hoppning – Play kl 11:00-14:00 

Hoppning – SVT1 kl 14:00-16:00

Kommentator: Roger Blomquist

Expertkommentator:Gunilla Fredriksson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM i fälttävlan

Mer i ämnet