Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson kom igen efter svag start

Uppdaterad
Publicerad

Nordea Masters har inleddes i strålande solsken ute på Bro Hof. Men mörka moln hängde till en början över Henrik Stenson. En boll i vattnet på vykortshålet gav en dubbelbogey och svensken slet under sitt första varv – han gick i mål på par, 72 slag.

Henrik Stenson hade hoppats på mer av sitt första varv på Bro Hof.

– Jag räddade upp dagen de sista fem, sex hålen med tre birdies in. Det var solid och nödvändigt att spela bättre för att inte hamna för långt efter. Par är inte bra men det är heller ingen katastrof, säger Stenson till SVT Sport.

Nordea Masters

Svensken var ett tag på väg att ligga under den förväntade cutten med +3 efter åtta spelade hål.

Han förklarar missen på 17:e (vilket var hans åttonde hål för dagen eftersom han slog ut från tian).

– Det var en dålig wedge i vattnet. Jag slog för löst, säger Stenson.

En banan gjorde susen

Med fem hål kvar plockade svensken fram en banan ur bagen och fyllde på energidepån och det gav resultat. Han gjorde en birdie direkt på det 5:e hålet.

Sedan kom två ytterligare birdies för Stenson och han kunde signera scorekortet på par. En nödvändig spurt som gav honom hopp om en bra tävling trots allt. Efter den första rundan är han fem slag efter täten.

– Jag spelade bra och fick i några långa puttar. Jag vill bli historisk och bli den förste som vinner fyra gånger, funderar engelsmannen inför fortsättningen.

Följ leaderboard här. (Extern länk)

Alla nyheter och reportage från turneringen finns på vår golfsajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordea Masters

Mer i ämnet