David Lingmerth avslutade PGA-mästerskapen på ett bra sätt. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lingmerth avslutade starkt

Uppdaterad
Publicerad

Han låg tvåa efter en drömstart men rasade till en delad 30:e plats. Efter en stark avslutningsrunda slutade David Lingmerth till slut på delad tolfteplats i PGA-mästerskapen.

”Det var karriärens bästa major så här långt”, säger han till Viasat Golf.

Det blev en stark svensk avslutning på Whistling Straits-banan i Wisconsin. David Lingmerth, som efter första dagen bara var ett slag ifrån ledning, gick runt på 66 slag, sex under par. Ingen noterades för en bättre avslutningsrunda än så.

– Det kändes bra överlag. Jag träffade många fairways och många greener och puttade ganska bra. Spelmässigt så var det här min bästa major såhär långt så det är jag väldigt nöjd med. Sedan hade jag en rond som jag gärna blir av med, säger Lingmerth till Viasat Golf och syftar på tredje rundan.

PGA-mästerskapen

Världsnian Henrik Stenson gick runt på 71 slag sista dagen, ett under par, och slutade på delad 25:e plats. Carl ”Big Dog” Pettersson fick en tung avslutning med 75 slag och slutade på just plats 75.

Tävlingen vanns till slut av Jason Day, Australien, efter nytt majorrekord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet