Foto: TT Nyhetsbyrån

Lingmerth ljuset i regnmörkret

Uppdaterad
Publicerad

Det går trögt för svenskarna i British Open. Det finns dock ett undantag. ”Jag är inte där det händer just nu, men med två bra rundor så kanske jag är det”, säger David Lingmerth efter sin parrond och en preliminär plats bland de 30 bästa inför helgen.

Henrik Stenson ligger långt efter (ett slag under par), Jonas Blixt och Pelle Edberg (båda två över par) missar kvalgränsen, Rikard Karlberg och Carl Pettersson (båda +1) lär missa den och med regnet, vinden och den allmänna nyckfullheten har de svenska golfarna inte haft något att sätta emot.

David Lingmerth har dock hanterat det helt okej.

british open

– Det känns bra. Att få i två birdieputtar till hade inte varit någon omöjlighet, men spelet har känns bra och jag har fortfarande höga förhoppningar, säger han.

”Hel del jobb”

Avståndet upp till ledaren Danny Willet är sex slag, men då har flera av de övriga toppspelarna inte spelat klart än – Dustin Johnson ligger till exempel på tio slag under par efter 13 spelade hål när spelet fick brytas på grund av mörker.

– Ja, det är minst sex slag upp. Det är en del, och jag kan ju erkänna att jag sitter ju inte här och hoppas på bra väder i morgon, om jag säger så. Morgondagens prognos ser rätt taskig ut, så om det blir tufft har man fortfarande möjligheten. Men visst har jag en hel del jobb framför mig, säger Lingmerth.

Henrik Stenson ville snabbt glömma torsdagens runda, men lyckades spela sig tillbaka in i tävlingen efter en stark fredagsrond. Åtminstone resultatmässigt.

– Spelmässigt var det egentligen bättre i går, men nu fick jag i de puttar som inte gick i i går. Det är så med golf ibland.

TT: Konstigt spel, det här.

–Ja. Börja inte med det.

Lärt sig mycket

Eftersom det tre timmar långa regnuppehållet ställde till det för spelfältet lyckades inte samtliga spelare göra klart sin andra rond innan mörkret föll.

Därför fortsätter den andra ronden vid 07.00 på lördagsmorgonen, vilket gör att det ännu är osäkert exakt var kvalgränsen kommer gå.

David Lingmerth kanske oroar sig över annat, men inte just det.

– Jag är glad att jag klarade kvalgränsen med ganska bred marginal och att jag fortfarande har chansen. Sex, sju slag bakom i svåra förhållanden är ju inte så mycket, egentligen. Jag är ju inte van med den här typen av golf, i USA är ju förutsättningarna lite annorlunda. Jag har nog aldrig lärt mig så mycket av en golfrunda som jag gjorde i går, säger han.

TT: Hinner du med att ha roligt också?

– Ja. Jag kanske ser sur ut, men det är bara så jag ser ut när jag koncentrerar mig. Mellan slagen går min caddie runt och skämtar. Så visst hinner man ha kul också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

british open

Mer i ämnet